Diós-mákos almás pite recept
A Diós-mákos almás pite hozzávalói:10 dkg zsír
1 kávéspohár cukor
kevés tej(kb. 1 dl)
1 csomag sütőpor
50 dkg liszt
A töltelékhez:
1 kg alma lereszelve
5 dkg darált dió
5 dkg darált mák
kis cukor
1 káváskanál fahéj
A Diós-mákos almás pite elkészítési módja:
A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. okt. 8. 08:07
A diós-mákos almás pite elkészítési módja és hozzávalói.