Sakk szelet recept

A Sakk szelet hozzávalói:
A sárga tésztához:

16 dkg margarin
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor.

A barna tésztához:

16 dkg margarin
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor

Baracklekvár


A Sakk szelet elkészítési módja:
A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, és egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom. Közben a barna tésztát elkészítem úgy, mint a sárga tésztát, csak a liszt egy része helyett kakaóport teszek hozzá. Ha kihűlt az egyik lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másik lapot, azt kettévágom, megint megkenem az egyiket és ráteszem a másik dupla lapot. Így egy 4 rétegű lapot kapok, amit felszeletelek olyan vastag szeletekre, mint egy rétegnek a vastagsága. 4-4 szeletet egymásra ragasztok lekvárral, de úgy forgatom, hogy a sárga fölé mindig barna kerüljön. Legalább 1 órát így hagyom, de többnyire előtte este készítem, és másnap vonom be a tetejét olvasztott csokival. Megjegyzés: nagyon kell igyekezni, hogy a tésztát egyenletesen simítsuk a tepsibe, mert ha a tészta néhol vastagabb, akkor nem fognak szépen egymás alá esni a kockák. Ha kisebb tepsiben sütjük, akkor nagyobb kockák lesznek. Ha 3 rétegű sakk szeletet készítünk ( mint a fotón ) akkor 4 rúd lesz belőle. Ha 4 rétegűt ( kocka alakút ) akkor 3 rúd jön ki a receptből. Aki nem szeretne ennyit bibelődne vele, és van sakk torta formája annak ajánlom a sakk torta receptemet!

(Aliz konyhája)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sakk szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook