Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes kókuszkocka recept

Mézes kókuszkocka recept

A Mézes kókuszkocka hozzávalói:
48 db kockához (23x35 cm-es tepsiben)

Tésztához:
40 dkg liszt
1 tasak fütőpor
8 dkg vaj/margarin
30 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl tej

A mázhoz:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
8 evőkanál tej
1/2 dl rum, vagy fél kis üveg rumaroma, de akkor kell még bele 1 dl tej.
(Én egy kicsit több tejet tettem bele, hogy folyósabb legyen)

Továbbá
15-20 dkg kókuszreszelék


A Mézes kókuszkocka elkészítési módja:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. 3) A masszát a tepsibe öntjük, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihülni, és 4x4 centis kockákra vágjuk. 4) A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy rumaromát. 5) A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára, vagy rácsra helyezzük. Hagyjuk egészen megszáradni. Én hűtőben tárolom egy napig, másnap fémdobozba pakolom. És karácsonykor fogyasztjuk. Sokáig eltartható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook