Húsos pirog recept
A Húsos pirog hozzávalói:hozzávalók a tésztához:200 g liszt, 100 g vaj/margarin, 1 tojássárgája, 2 ek.viz, csipetnyi só
hozzávalók a zöldséges töltelékhez: 120 g gyökérzöldség, 2-3 kisebb bazsalikomlevél, kevés rozmaring, kevés petrezselyem, hozzávalók a húsos töltelékhez: 100 g darált hús, 30 g póréhagyma, 1 ek tejföl, csipetyni oregano, csipetnyi
A Húsos pirog elkészítési módja:
Vajas tésztát készitünk: a liszthez hozzáadjuk a puha vajat/margarint, egy tojássárgáját, csipetnyi sót és kevés vizet, majd összegyúrjuk. Az igy kapott massziv tésztát cipó alakúra formázzuk, és egy órán át alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük. Eközben elkészitjük a tölteléket. Ha húsos pirogot szeretnénk késziteni, akkor kevés apróra vágott póréhagymával dinsztelünk meg a sóval, pici oreganoval fűszerezett darált húst.Adjunk hozzá egy ek tejfölt,ezzel még egyszer rottyantsuk össze. Melegitsük elő a sütőt 180 fokra.A pihenetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, lisztbe mártott pohárral kör alakúra szaggatjuk.A korongok közepére kevés-langyos-tölteléket teszünk.Félbehajtjuk a töltött korongokat, a peremüket összenyomkodjuk ujjunkkal, majd a felvert tojássárgával megkenve, szezámmaggal megszórva előmelegiett sütőben 10-12 percig sütjük.
Miután megsült és kihűlt olyan tálba rakjuk amit le lehet zárni vagy alufóliát rakunk rá,igy tovább puha marad!
Nagyon fincsi!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. jan. 14. 13:17
A húsos pirog elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.