Bágyi diós süti recept
80 perc
A Bágyi diós süti hozzávalói:
GYEREKEK EZ NAGYON FINOM!!!
HOZZÀVALÒK:
2-3 db Alma
1 Ek Zitromlé
180 g Vaj/ Margarin
200 g Cukor
1 Cs Vaniliáscukor
4 db Tojás
250 g Liszt
1/2 Cs Sütöpor
100 g Dio
Puderzukorral majd a végén +hinteni
A Bágyi diós süti elkészítési módja:
1. Az almát+ hámozni, majd nagyságátol függöen elnegyedelni és bevágdosni. majd a citromlét ráönteni + kis cukorral +hinteni. 2. Az elektromos Sütöt 175C° felmelegiteni. 150g Vajat+ 175g Cukrot+ 4 Tojást összekeverni majd utánna a Lisztet a Sütöport is hozzádni. 3. Majd az akármilyen Tortaformát elöveszünk, és a maradék vajjal kikent sütöpapirral kibéleljük. Beleszórjuk a diót majd +hintjk 1 kis kristálycukorral utánna ráöntjük a tésztát. 4. Az almadarabokat beleszurkáljuk tettszés szerint a tésztába, ami alma kilog arra teszünk 1 kis vajat. 5.Majdnem 70- 90percig sütjük. Majd ha kész kis idöre hülni hagyjuk majd +szórjuk porcukorral! Jó étvágyat kivánok mindenkinek!!!!
A sütésnél lehet 60 perc is elég ez sütötöl függ! Vizes késsel +tudjuk nézni hogy a közepe + sült-e! Ha már nem ragad akkor kész!
Ezt a sütit lehet mazsolával, mogyoróval, meggyel körtével ....is izesiteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: luzzi, 2008. okt. 6. 15:55
A bágyi diós süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.