Piskótás csokiszelet recept
25 perc
A Piskótás csokiszelet hozzávalói:
20 dkg csokoládé
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál instant kávé
10 dkg babapiskóta
A Piskótás csokiszelet elkészítési módja:
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, a porcukrot, a kávét, és kihűlésig kevergetjük. (Sima masszát kell kapnunk.) A piskótákat kis darabokra törjük, és a krémbe keverjük. A krémet folpackkal kibélelt, hosszúkás formába öntjük, a tetejét kiskanállal elsimítjuk, folpackkal lefedjük, és 12 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a folpackot levesszük, az édességet tálra borítjuk, és a másik folpackot is eltávolítjuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Déligyümölcsből készült salátát vagy vaníliapudingot kínálhatunk mellé, vékonyra szeletelt narancshéjjal díszítve. Ez esetben hagyjuk ki a kávét!
- Kisebb lesz az édesség cukortartalma, ha étcsokoládéval és cukormentes babapiskótával készítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 6. 14:26
A piskótás csokiszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.