Kétszinű mazsolás kuglóf recept
A Kétszinű mazsolás kuglóf hozzávalói:3 dl tej
10dkg porcukor
3 dkg élesztõ
50 dkg liszt
10dkg vaj
5 tojássárgája
2 dkg vaníliás cukor
1 dkg só
1 citrom héja
5 dkg mazsola
3 dkg kakaópor
A Kétszinű mazsolás kuglóf elkészítési módja:
2 dl tejet meglangyosítok, hozzáadok 1 evõkanál cukrot, ebben jól elkeverem az élesztõt, majd hozzákeverek 20 dkg lisztet, ezt kb. 20-25 percig, kelesztem. Vajat a maradék cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverem, és ehhez adom hozzá a megkelt kovászt és a többi anyagot. Az egészet jól kidolgozom, és 20 percig kelesztem, majd átkeverem és újból 20 percig, kelesztem. A megkelt tésztát kétfelé osztom és az egyik, felébe belegyúrom a kakaót. Pár percet pihentetem és a két tésztát henger alakúra, formázom, és lazán összefonom, majd vajazott, lisztezett kuglófformába helyezem. Vigyázok, hogy a kuglófformát csak kétharmadig töltsem, nekem nagyméretû formám van, így pont jó a méret. A formába helyezett tésztát, még 30 percig kelesztem és 200 fokra melegített sütõben, sütöm, kb. 40 perc alatt kész. A kisült kuglófot vaníliás porcukorral megszórom, vagy bevonom csokival.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 31. 16:39
A kétszinű mazsolás kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.