Fahéjas csigák recept
A Fahéjas csigák hozzávalói:225 g tej
1 tojás
500 g liszt
2,5 ml só
75 g kristálycukor
50 g puha vaj
5 ml szárított élesztõ.
A Fahéjas csigák elkészítési módja:
A hozzávalókat kenyérsütõgépbe teszem az elõírtaknak megfelelõen, és elindítom a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára teszem, kb. 30 X 30 cm-es négyzetre nyújtom, megkenem olvasztott vajjal és megszórom fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyok egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerem. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom, és elõre kivajazott tepsibe fektetem õket nem túl szorosan. Ezt követõen meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztem, majd elõre melegített 200 fokos sütõben készre sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 30. 07:19
A fahéjas csigák elkészítési módja és hozzávalói.