Csöröge fánk (Kata-féle) recept
A Csöröge fánk (Kata-féle) hozzávalói:40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 ek
porcukor
csipet só
1 dl tejföl
4 tojássárgája
A Csöröge fánk (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belõle. 1-1,5 órát pihentettem hûtõben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belõle. Derelyevágóval rombuszformára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma. Forró olajban, oldalanként 2–2 percig sütöttem, majd papírtörlõn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 27. 06:32
A csöröge fánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.