Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csöröge fánk (Kata-féle) recept

Csöröge fánk (Kata-féle) recept

A Csöröge fánk (Kata-féle) hozzávalói:
40 dkg finomliszt
8 dkg vaj
2 ek
porcukor
csipet só
1 dl tejföl
4 tojássárgája


A Csöröge fánk (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrtam belõle. 1-1,5 órát pihentettem hûtõben. Lisztezett deszkára borítottam, majd vékony, kb. 2 mm vastag téglalapot nyújtottam belõle. Derelyevágóval rombuszformára vágtam, majd mindegyik közepén egy metszést ejtettem. Ezen a lyukon áthúztam az egyik végét, így alakul ki a szokásos csörögeforma. Forró olajban, oldalanként 2–2 percig sütöttem, majd papírtörlõn lecsöpögtettem. Porcukorral megszórva tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csöröge fánk (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook