Sörkifli (Kata-féle) recept
A Sörkifli (Kata-féle) hozzávalói:1 kg liszt
1,5 dl étolaj
2 teáskanál só
1 evõkanál cukor
5 dl tej/víz
1 zacskó szárított élesztõ
200-250 g krémsajt (Camping, vagy akár Mascarpone)
10-15 dkg margarin
1 db tojás.
A Sörkifli (Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet az olajjal, cukorral és a sóval összedolgozom, majd hozzáadom a szárított élesztõt, és a tejet/vizet. Jól összegyúrom. Beleteszem a kelesztõ tálba, és kelesztem. Ha jól megkelt, lisztezett gyúródeszkán 6 cipóra osztom. A cipókat kerekre nyújtom. A krémsajtot elosztom 6 egyforma részre, a margarint pedig 48 db kockára. A kinyújtott cipót megkenem a krémsajttal, majd 8 cikkelyre osztom. A széles oldalára teszek egy kis kocka margarint, és feltekerem kifli formára. A kiflik tetejét a felvert tojással megkenem, és megsózom. Tehetek rá lenmagot, vagy szezámmagot is. Elõmelegített sütõben közepes lángon készre sütöm.Virslivel és/vagy több krémsajttal még jobb!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 24. 19:07
A sörkifli (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.