Ananászos muffin recept
Az Ananászos muffin hozzávalói:60 dkg liszt
22 dkg cukor
3 dkg sütõpor (2 csomag)
1 cs. vaniliás cukor
4 tojás
0,5 dkg só
6 dl tej
3 ek. citromlé
20 dkg vaj
1 pohár joghurt
20 dkg friss ananász
Az Ananászos muffin elkészítési módja:
Elõször a cukrot habosra kikeverjuk a vajjal, majd ehhez adjuk a többi folyékony hozzávalót (tojás, joghurt, citromlé, tej). A lisztet összekeverjük a sütõporral, vaniliás cukorral és sóval. Ehhez a száraz keverékhez adjuk az apró darabkákra vágott ananászt. Sütés elõtt a formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. 130-150 fokon, légkeveréssel süssük.
1. A sütõt mindig melegítsük elõ.
2. Az elsõ 15 percben ne nyissuk ki a sütõt, különben a muffinok összeesnek.
3. Lassan süssünk
4. Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
5. A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, (kakaótartalomtól függõen sötétebb) és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta.
6. kb. 5 percig hagyjuk hûlni a muffinokat, mielõtt kivesszük a formából.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 21. 15:18
Az ananászos muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.