Áfonyás répás muffin recept
Az Áfonyás répás muffin hozzávalói:25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tk. kakaópor
1 sütőpor
1 csipetnyi őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1 szál reszelt sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 tojás
1 dl tej
5 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg reszelt étcsokoládé.
Az Áfonyás répás muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük. A tojássárgáját fehéredésig verjük a fele cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, a reszelt sárgarépát, a tejet és a langyos olvasztott vajat. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a gyömbért, az áfonyát és a csokoládét. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojásfehérje habot. A masszával megtöltjük a formát, majd tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk még kb. 5-10 percig. A tetejét tetszés szerint díszítjük. Nekem 18 db muffin lett belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 20. 09:58
Az Áfonyás répás muffin elkészítési módja és hozzávalói.