Csoki gombóc recept
A Csoki gombóc hozzávalói:2,5 deci tej
3 tojássárgája
1 kikapart vaníliarúd
7,5 dkg cukor
15 dkg étcsokoládé
2 deci tejszín
1 teáskanál kakaópor
A Csoki gombóc elkészítési módja:
A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evõkanál tejszínnel a gõz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm, majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hûtõbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémbõl fagyiskanállal kivájt csokigolyókat. Ha pár óráig mélyhûtõben tárolom, akár csokoládéfagyiként is kínálhatom.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. máj. 18. 07:01
A csoki gombóc elkészítési módja és hozzávalói.