Sült fagylalt (Kata-féle) recept
A Sült fagylalt (Kata-féle) hozzávalói:3 tojásból sütött piskótalap
6 tojásfehérje
350 gr kristálycukor
500 gr eper fagylalt
1 dl rum
A Sült fagylalt (Kata-féle) elkészítési módja:
A piskótalapból 4, egyenként kb. 10 cm átmérőjű tésztakorongot kiszúrunk. Lehűtött tányérokra rakjuk, majd egyenletesen a közepükre halmozzuk az eper fagylaltot. A maradék piskótával a fagylalt kúpot körbetapasztjuk, majd az így kapott remekeket mélyhűtőbe rakjuk. A tojás fehérjét habbá verjük, a vége felé a Koronás cukor felét is hozzáadjuk. A többi cukrot 1 deci vízzel sziruposra főzzük, a kemény tojáshabhoz adjuk. A mélyhűtőből kivett fagylaltot ezzel a cukros habbal bevonjuk, villával megcifrázzuk. A tetejét egy kevés Koronás porcukorral meghintjük, mindegyik csúcsába egy-egy jól megmosott fél tojáshéjat ültetünk. Forró sütőben kb. 5 percig sütjük, vigyázva, hogy a fagylalt nehogy megolvadjon. A tojáshéjba rumot töltünk, meggyújtjuk és ezt a desszertkülönlegességet azonnal tálaljuk. "
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 23. 21:13
A sült fagylalt (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.