Eperfagylalt gyümölccsel recept
Az Eperfagylalt gyümölccsel hozzávalói:1/2 liter tej,
1/2 cs. csokoládés pudingpor
1 1/2 evőkanál cukor,
4 érett őszibarack,
0,5 kg eperfagylalt,
4 dkg mandula
Az Eperfagylalt gyümölccsel elkészítési módja:
Négy evőkanál tejet elkeverünk a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felmelegítjük, levesszük a tűzről, a pudingporral összekeverjük, és felfőzzük úgy, hogy közben néha megkeverjük. Ezután lehűtjük. Az őszibarackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és négybe vágjuk. Az eperfagylaltot kehelybe adagoljuk. A hideg csokoládéöntetet ráöntjük, mandulalevelekkel és őszibarackkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 21. 19:50
Az eperfagylalt gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.