Fagylalt őszibarackkal recept
A Fagylalt őszibarackkal hozzávalói:4 szép nagy, majdnem érett, kemény,
lehetőleg sárga húsú őszibarack,
fél citrom,
1 teáskanál porcukor,
1 evőkanál triple sec likőr,
2 dkg étcsokoládé,
kb. 50 dkg készen vásárolt
vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint
gyümölcsfagylalt).
A Fagylalt őszibarackkal elkészítési módja:
A jól lehűtött őszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belőlük. Ily módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk. Közben a citromlevet összeöntjük a likőrrel, majd a cukorral édesítjük. Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Amíg hűl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot. (Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot is tehet a tetejére.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 22. 20:10
A fagylalt őszibarackkal elkészítési módja és hozzávalói.