Csokikrém tortába recept
A Csokikrém tortába hozzávalói:Csokikrém
30 dkg cukor
7 db egész tojás
40 dkg vaj
16 dkg kakaópor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Ganache:
50 dkg étcsokoládé (60 % kakaótartalommal)
5 dl állati tejszín 30 % zsírtartalommal
A Csokikrém tortába elkészítési módja:
A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 C-fokra. Ezt úgy szoktam megoldani házilag, hogy lábosban felteszem a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverem, addig, míg csípősen forrónak nem érzem, amikor beledugom az ujjam, (ha tovább melegítem rántotta lesz belőle). Ezután kihűlésig kemény habbá kell verni. Végül kézi habverővel simára keverni a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-al.
Végül igényes díszekkel, ízlés szerint díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. júl. 31. 12:44
A csokikrém tortába elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.