Grillázs bonbon recept
A Grillázs bonbon hozzávalói:kb. 50 db bonbonhoz
A grillázs lapokhoz:
30 dkg cukor
20 dkg finomra darált dió
Vanília ganachehoz:
10 dkg kihabosított vaj
27 dkg langyos olvasztott fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
A Grillázs bonbon elkészítési módja:
A grillázs lapokhoz: A cukrot folyamatos keverés mellett olvasszuk kristálymentesre, majd keverjük hozzá a diót. A grillázs, forró állapotában formázható, amint kihűl, megköt. Két szilionos sütőpapír között nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, majd enyhén olajozott késsel vágjuk kb. 3x3 cm-es négyzetekre, és hagyjuk kihűlni. Ha felvágás közben megkötne, tegyük be rövid időre 180 C-fokos sütőbe így újra megpuhul. Vanília ganache: Az összetevőket keverjük simára. A vajas ganache krém ebben az arányban nyomózsákból dresszírozhatóvá válik. Tehát töltsük csillagcsővel ellátott nyomózsákba és kb. egy féldiónyi adagot nyomjunk a grillázsnégyzetekre, majd ferdén helyezzünk rá egy másik grillázsnégyzetet. Hűtőben dermesszük. Majd húzzuk át temperált étcsokoládéval, először az alját majd mártsuk ki a tetejét is félig.
Helyezzük szilikonos sütőpapírra és dermesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. júl. 29. 11:53
A grillázs bonbon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.