Gribiche mártás recept
A Gribiche mártás hozzávalói:- 2 főtt kemény tojás
- 3 evőkanál ecet
- 2 evőkanál mustár
- 3 mogyoróhagyma
- 1 dl olaj
- 3 csemegeuborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál tárkony
- só, bors
A Gribiche mártás elkészítési módja:
A főtt tojás sárgáját egy szűrőn áttöröm. A fehérjét apróra szeletelem. A mogyoróhagymát finom apróra szeletelem, a petrezselymet, tárkonyt és a capri bogyót szintén apró vékonyra szeletelem. Egy salátatálba teszem a mustárt, hozzáadom az ecetet, megsózom, megborsozom, majd egy habverővel alaposan összekeverem. Állandóan kevergetve apránként beledolgozom az olajat, majd hozzákeverem a tojás sárgáját, mogyoróhagymát, petrezselymet, tárkonyt, kapribogyót, a vékony karikákra szeletelt uborkát és végül a főtt tojás fehérjét. Ezzel el is készült a gribiche mártás, ha túl sűrű lenne akkor egy kevés tejszínnel, vagy száraz fehérborral hígítom. A gribiche mártás fóliával letakarva hűtőben 48 órát tartható.
Hal ételekhez, borjúlábhoz, borjúfej receptekhez tálalható általában a gribiche mártás. De kitűnő a marha vagy disznó nyelvhez is, vagy akár egy krumplisaláta elkészítéséhez is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. júl. 30. 11:57
A gribiche mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.