Gyömbéres meggyes kosárkák citrom sorbet jégkrémmel recept
A Gyömbéres meggyes kosárkák citrom sorbet jégkrémmel hozzávalói:A díszítéshez:
Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrém
1 doboz
A meggy töltelékhez:
meggy
0.8 kg
cukor
12 dkg
víz
2 dl
narancs lereszelt héja
1 db
őrölt gyömbér
1 teáskanál
keményítő
4 dkg
A tésztához
liszt
30 dkg
Rama Vajas Íz
20 dkg
porcukor
10 dkg
tojás
1 db
vanillin cukor
1 csomag
só
1 csipetnyi
sütőpor
0.5 csomag
kosárka alakú sütőforma
10 db
A Gyömbéres meggyes kosárkák citrom sorbet jégkrémmel elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) egy nagyobb tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a teáskanálnyi korongokat szaggatunk ki belőle, amikkel a margarinnal kikent, kilisztezett kosárka formákat kibéleljük. A kosárkákat a 180°C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A meggyet egy lábasban 1 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel majd alacsony lángon felfőzzük. Egy másik tálban a maradék 1 dl vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a meggyes tölteléket, végül még melegen a linzerkosárkákba halmozzuk. Ha a kosárkák kihűltek, tálaljuk őket Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. dec. 13. 06:33
A gyömbéres meggyes kosárkák citrom sorbet jégkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.