Csokoládés-túrós őzgerinc recept
2 perc
A Csokoládés-túrós őzgerinc hozzávalói:
a tésztához: 8dkg vaj
8dkg porcukor
5 tojás
10dkg kristálycukor
10dkg liszt
a forma kikenéséhez: vaj
liszt
a töltelékhez: 25dkg tehéntúró
20dkg vaj
10dkg porcukor
1cs
vaniliáscukor
15dkg reszelt étcsoki
1dl narancslikőr
a díszítéshez: reszelt csoki
narancs.
A Csokoládés-túrós őzgerinc elkészítési módja:
a vajat a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját 1enként beledolgozzuk. a tojásfehérjét cukorral habbá verjük, majd a masszába forgatjuk, közben apránként a lisztet is hozzáadjuk. vajas, lisztes formában sütjük. közepes lángon, kb 1óra. ha kihült, 4be vágjuk. a túrót áttörjük. vajat porcukorral simára keverjük, a túrót,a van.cukrot hozzáadjuk.+a reszelt csokit. a lapokat meglocsoljuk likőrrel
..majd a túrókrémmel megttöltjük, úgy, hogy az oldalát, meg a tetejét is megkenjük vele. csokival megszórjuk, a tetejére felezett narancs gerezdeket teszünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. júl. 14. 06:44
A csokoládés-túrós őzgerinc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.