Mandulás madeleine recept
A Mandulás madeleine hozzávalói:- 80 g olvasztott vaj
- 2 db (egész)tojás
- 1 csipet só
- 100 g mandulaliszt
- 80 g liszt
- 80 g porcukor
A Mandulás madeleine elkészítési módja:
Összekeverjük a lisztet+ mandulalisztet+ sót . A tojást porcukorral egyneműre keverjük( nem habosítjuk fel!) majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A lisztes keveréket a tojáshoz keverjük, majd formába töltjük a masszát egy nyomózsák segítségével.
A mandulaliszt nem olcsó, ha valaki nem akar venni helyettesítheti darált mandula&liszt keverékkel.
200 C-on, előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2010. máj. 21. 11:15
A mandulás madeleine elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.