Virslivel-sajttal töltött lángos recept
A Virslivel-sajttal töltött lángos hozzávalói:50 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1.5 dl tejföl
kb. 4 pár virsli
só
sajt
olaj
kevés víz
A Virslivel-sajttal töltött lángos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem). A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk. A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, középre 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, feltekerjük, és forró olajban kisütjük. Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz. A tetejét tetszés szerint kenhetjük tejföllel, reszelt sajttal.
Kép a naplómban!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: sziszikeccs, 2010. jún. 23. 08:57
A virslivel-sajttal töltött lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.