Pesztós cukkinileves (Kaldeneker) recept
A Pesztós cukkinileves (Kaldeneker) hozzávalói:50 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 ek extra szűz olivaolaj
1 db burgonya
1 db zöldségleves kocka
1 csokor friss bazsalikom
2 ek bazsalikomos pesztó
5 dl tej
só
bors
fél maréknyi dióbél
A Pesztós cukkinileves (Kaldeneker) elkészítési módja:
A cukkinit mossuk meg jól, majd vágjuk karikákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd fonnyasszuk meg benne az összezúzott fokhagymát. Tegyük hozzá a felszeletelt cukkinit és a meghámozott, összekockázott burgonyát. Ízesítsük sóval, leveskockával, daráljunk rá borsot, majd lefedve pároljuk körülbelül 5 percig. Engedjük fel a tejjel és a körülbelül ugyanannyi vízzel, kanalazzuk hozzá a pesztót, szórjuk bele a diót és tegyük hozzá az összevágott bazsalikomot. Főzzük még öt-hat percig, utána kézi mixerrel pürésítjük. Hűtsük le jól és jéghidegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2010. júl. 15. 18:02
A pesztós cukkinileves (kaldeneker) elkészítési módja és hozzávalói.