Hamis marcipángolyó recept
A Hamis marcipángolyó hozzávalói:20 dkg búzadara
10 dkg porcukor (kb.)
5 dkg ráma
4 evőkanál meleg tej
1 egész keserűmandula aroma
A Hamis marcipángolyó elkészítési módja:
Hozzávalókat összegyúrni és hűtőben lefedve legalább 5 órát pihentetni (legjobb egy éjszakát). Majd golyókat formázni és keserű kakaóporban megforgatni.
A kész golyókat hűtőben tároljuk.
Összegyúrásnál a cukor felét szoktam beletenni, majd folyamatos kóstolgatás mellett teszek bele még annyit, hogy ne legyen túl édes.
(A búzadara meg fog puhulni, nem ropog.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3cbdff671e, 2007. máj. 12. 14:14
A hamis marcipángolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.