Sült töltött birsalma recept
120 perc
A Sült töltött birsalma hozzávalói:
Hozzávalók (2 személyre):
1 nagy birsalma
2 ek barna cukor
2 ek dió, durvára vágva
2 ek mazsola (*én apróra vágott datolyával helyettesítettem, amit csak a sütési idő felénél tettem hozzá)
2ek kockára vágott vaj
2tk fahéj
(*6 szem kardamom magjai, megtörve)
2ek brandy
A Sült töltött birsalma elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180C-ra. A birsalmát (hámozatlanul) félbe vágom és a csuma helyét kivágom, hogy egy közepes méretű mélyedés keletkezzen. Ez a recept legnehezebb része és tényleg komoly munka. A birsalma annyira kemény, hogy ez egy szinte lehetetlen feladat. Nagyon éles késsel megy csak és nagyon nagyon kell vigyázni!!! A két mélyedésbe beleteszem a tölteléket: a barna cukor, dió, vaj, mazsola és fűszerek keverékét. (Ha datolya, azt csak félidőben kell hozzátenni, különben nagyon szétfő) Egy kis tepsit, vagy jénait kibélelek alufóliával és ráhelyezem a két fél gyümölcsöt. A tepsibe öntök 1,2dl vizet. Lefedem alufóliával és 2 óra hosszat sütöm. Félidőnél, azaz egy óra múlva hozzáadok még egyszer 1,2dl vizet.
Langyosra hűtve tálalom, vaníliafagyi, vaníliaöntet, vagy tejföl társaságában.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. máj. 12. 11:05
A sült töltött birsalma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.