Mákos Duna-hullám recept
A Mákos Duna-hullám hozzávalói:A piskótához:
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 db tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott darált mák
850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack
A krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1/2 liter tej
15 dkg túró
15 dkg vaj
15 dkg cukor
A tetejére:
30 dkg étcsoki
7 dkg vaj
A Mákos Duna-hullám elkészítési módja:
A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük. A barackokat a tésztára rakjuk és előmelegített (175°C) sütőben sütjük. Tűpróba! A pudingport 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a pudingport, összeforraljuk, kihűtjük, a túróval összedolgozzuk. A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A csokit - vízgőz felett - 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 5. 14:54
A mákos duna-hullám elkészítési módja és hozzávalói.