Édes lepény recept
Az Édes lepény hozzávalói:fél kg liszt
1 csomag száraz élesztő
csipet só
ízlés szerint cukor
annyi víz amennyit felvesz
2 ek. olaj
gyümölcs: szilva, barack, alma... (tetszés szerint)
fahéj
Az Édes lepény elkészítési módja:
A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot, a vízzel és az olajjal könnyű tésztává dagasztjuk (addig dagasztjuk míg el nem válik a dagasztótál falától, szükség esetén adunk még hozzá lisztet), majd meleg helyre tesszük és kelni hagyjuk (kb. fél óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk, ezek után egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tetszés szerinti gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőben (villanysütő 200°c) kb. 30 percig sütjük (a tészta vastagságától és a sütőtől függ). Melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Knjiznicarka, 2013. szept. 4. 13:07
Az Édes lepény elkészítési módja és hozzávalói.