Rizstorta 1 recept
A Rizstorta 1 hozzávalói:Piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
Rizstöltelékhez:
7,5 dl tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
kevés citromhéj
16 dkg rizs
1 cs étkezési zselatin
3-4 dl tejszín/ vagy 2 cs habpor
Díszítéshez:
gyümölcs
2 cs tortabevonó zselatin
A Rizstorta 1 elkészítési módja:
Elkészítem a piskótát kerek tortaformába! (Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem, sárgát kikeverem cukorral, majd bele a liszt és a kakaópor, összekeverem a felvert fehérjével, sütöm.) Tejet a cukorral felforralom, hozzáadom a vajat és a citromhéjat. A rizst bő vízben puhára főzöm, leszűröm és azonnal a tejhez adom és folyamatosan keverve ragacsossá főzöm. Hagyom kihűlni. Tejszínt, vagy habport felverek, hozzákeverem a kihűlt rizshez. Az étkezési zselatint elkészítem a zacskó hátulján megadottak szerint, kicsit hagyom hűlni, majd ezt is hozzákeverem a tejszínhabos rizshez. A piskótára rákenem ezt a finom rizstölteléket, célszerű a piskótát nem kivenni a tortaformából, mert ebben a halmazállapotában még kicsit folyékony a töltelék és a forma nélkül lefolyna még mielőtt megdermedhetne. Pár óra szükséges a dermedéshez, de legjobb 1 éjszakát hűtőben hagyni:) A rizstöltelékre gyümölcsöt teszek (nagyon finom almával), és az egészet beborítom tortabevonó zselatinnal, szükséges hozzá a 2 csomag, amit szintén az útmutató szerint kell elkészíteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 8. 06:10
A rizstorta 1 elkészítési módja és hozzávalói.