Kekszgolyócskák recept
15 perc
A Kekszgolyócskák hozzávalói:
kb. fél kilo darált keksz
1 liter meggylé
kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
porcukor
apró müzli
A Kekszgolyócskák elkészítési módja:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a darált kekszet, a vaniliás cukrot és egy kis kakaóport. Kézzel eldolgozzuk. A meggylevet addig adagoljuk hozzá, míg megfelelő állagú lesz, golyókat tudunk belőle készíteni :) Nagyon finom, és izgalmas, ha aprószemü, darabos mogyorós, diós müzlibe forgatjuk a kis golyókat :)
A meggylevet fokozatosan adagoljuk, nehogy túlzottam folyékony legyen a massza!
A kakaó lehet cukrozott vagy klasszikus is, de azt is jobb, ha fokozatosan tesszük bele.
A porcukrot érdemes a legvégén hozzáadni, mivel a keksz és a kakaó is elég édes, lehetséges, hogy a cukorra már semmi szükség.
A lényeg, hogy mindig kóstolgatni kell a legjobb minőség érdekében :D Sokáig eláll!
Gyors, olcsó, és mindenki mosolyogni fog a kicsi, csúnyácska golyók láttán.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kissdory, 2007. jan. 13. 19:01
A kekszgolyócskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.