Felhő szelet recept
A Felhő szelet hozzávalói:15dkg sütőmargarin (vagy zsír)
15 dkg liszt
6 tojás
6 dl tej
2 vanília, vagy csokoládé puding
1 Rama
20 dkg porcukor
5 dl tejszín Hullala
A Felhő szelet elkészítési módja:
Elkészítése: Tészta: 2,5 dl vizet és 15 dkg zsírt vagy sütőmargarint felforralunk, majd 15 dkg lisztet hozzákeverünk, és összefőzzük. 20 percig állni hagyjuk, utána 6 db tojást egyenként belekeverünk, és két lapot sütünk nagy gáztepsiben. A tepsit jól kizsírozzuk vagy margarinozzuk, majd zsíros vagy sütőmargarinos kézzel rákenjük a tésztát. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, kb. fél óra a sütési idő. Krém: 6 dl tejben 2 vanília vagy csokoládé pudingot sűrűre főzünk. Egy Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk, és a főzött krémhez adjuk. Ezt a krémet az egyik lapra tesszük, majd erre rákenünk 5 dl tejszínből vert kemény habot, és beborítjuk a másik lappal, végül porcukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiváncsi74, 2010. okt. 29. 23:17
A felhő szelet elkészítési módja és hozzávalói.