Édes cipócskák recept
Az Édes cipócskák hozzávalói:3,7 dl tej
40 g élesztő
1 kiskanál cukor
50 dkg liszt
6 evőkanál cukor
3 dkg vaj vagy sütőmargarin
mazsola
Az Édes cipócskák elkészítési módja:
A tejben feloldom az élesztőt és a kiskanálnyi cukrot, majd felfuttatom. Egy mély edénybe szitálom a lisztet és hozzáadom a többi hozzávalót. Alaposan összedolgozom, majd hozzákeverem az élesztőt is. Egy órán át pihentetem, ezután gombócokat formázok és tepsibe teszem őket. A tetejüket 1 tojást és 1 evőkanál sűrített tej keverékével kenem meg. 200 fokon kb 20 percig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. okt. 29. 15:07
Az Édes cipócskák elkészítési módja és hozzávalói.