Citromtorta 3. recept
A Citromtorta 3. hozzávalói:22 dkg rétesliszt,
30 dkg cukor,
kis víz,
7 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
citromhéj.
Krém: 3 dl tej,
3 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
1 citrom leve.
Citrommáz:
20 dkg porcukor,
1 tojásfehérje,
1 citrom leve.
A Citromtorta 3. elkészítési módja:
A cukrot annyi vízzel, ami befedi, sűrű sziruppá főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és keverés közben hozzáöntjük a forró szirupot, és az elhabart tojássárgáját. Jól összekeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Belereszeljük a citromhéjat, és vigyázva összekeverjük. Kikent, lisztezett formába öntjük, előmelegített, mérsékelt sütőben sütjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet és a fele cukrot elhabarjuk a tejben, és keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a másik 10 dkg cukorral kikeverjük, belecsepegtetjük a citromlevet. Még egyszer átkeverjük a kihűlt péppel. A kihűlt tortát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejére citrommáz kerül, ehhez a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével keverjük, míg a máz megsűrűsödik
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. jan. 4. 16:14
A citromtorta 3. elkészítési módja és hozzávalói.