Fehértorta recept
A Fehértorta hozzávalói:7 egész tojás
7 kanél cukor
7 kanál liszt
Krém:3dl tej
3 kávéskanál finom liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
1 tasak vanéliás cukor
A Fehértorta elkészítési módja:
Az anyagokból piskotaalapot készitünk. ha kihűlt, 3 korongra végjuk és a krémmel megtöltjük. A Tejet a vanéliás cukoral,20 dkg cukoral és liszttel addig főzzük amig sűrű pépet kapunk. A Tűzről levéve ,álandóan kevergetvekihűtjük.A vajat habosra keverjük és lassanként hozzáadjuk a kihűlt pépet.Ezzel a tortát megkenjük és kivülről is bevonjuk. Diszités:5 dkg dió 8 dkg cukor A diót felaprózzuk, a cukrot világossárgára piritjuk és hozzákeverjük a diót, amivel már nem piritjuk tovább.Gyengén vizezett deszkára öntjük, ellapitjuk, és ha teljesen kihűlt, darabosra törjük.Ezzel a torta tetejét és oldalait beszorjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: katalin19, 2008. júl. 14. 16:15
A fehértorta elkészítési módja és hozzávalói.