Krumplis kenyérlángos recept
120 perc
A Krumplis kenyérlángos hozzávalói:
1 kg langyos héjában főtt krumpli
2 cs. szárazélesztő
10 dkg sütőmargarin
só
3 dl meleg tej
kb. 30 dkg liszt
A Krumplis kenyérlángos elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, finomra lereszeljük. Kelesztőedénybe tesszük. Hozzáöntjük a tejet, melybe beletettük az élesztőt és a sót. Felolvasztjuk a margarint, hozzákeverjük. Végül részletekben hozzáadjuk a lisztet, amíg könnyen kezelhető, már nem ragacsos tésztát kapunk. Lezárjuk a tálat. Meleg helyen 45 percig kelesztjük (én a sütőt szoktam 37 c körüli hőmérsékletre beállítani). Ha szépen megkelt, kis liszttel a tálban összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsibe nyomkodjuk (egy nagy vagy két kis tepsi). 170 c-on fél óra alatt megsül.
Zöldségkrémleves, bableves mellé jól illik.
Nagyon egyszerű és finom. Frissen fogyasszuk. Fontos, hogy ne hideg krumplivak dolgozzunk, ha másnapos, kicsit mikrózzuk meg.
Az elkészítése kb. két óra, de munka nem sok van vele.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: drnéni, 2008. okt. 1. 21:32
A krumplis kenyérlángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.