Az én juhtúrós pizzám recept
Az én juhtúrós pizzám hozzávalói:Tészta:
Kb. 50dkg liszt
3 dl langyos tej, az igazi a legjobb
Kevés cukor
Só
Kb. 1,5 dl olaj
Szárított élesztő
A feltét:
1 pohár tejföl, minimum 20%-os
Kb. 10 dkg juhtúró
1 fej vöröshagyma pucolva, szeletelve, vízbe téve kis időre, hogy ne legyen annyira erős (anyós termelte a kertjében, abszolút bio cucc)
3-4 gerezd fokhagyma (ezt is anyós termelte a kertjében, abszolút bio cucc)
1-2-3 db paradicsom vékony szeletekre vágva. (Sajnos ebből még magyar nincs, így maradt a génmanipulált külföldi…de azért jó volt így is.)
2.3 db tölteni való csiperke pucolva, vékony szeletekre vágva. (ez nem tudom honnan származott, de jó volt)
Reszelt sajt bőségesen, legjobb a mozzarella,
Pizza fűszer
Az én juhtúrós pizzám elkészítési módja:
A tészta hozzávalókat én kenyérsütő gép dagasztó programján dagasztom, kelesztem. Amikor megkelt, akkor belenyújtom a kikent kilisztezett tepsibe, és ott elősütöm, mag világosbarnás színt kap. Addig összekeverem a tejfölt, juhtúrót és a fokhagymát. Ezt rákenem az elősütött tésztára, rápakolom a hagymát, paradicsomot, gombát, megszórom pizza fűszerrel, majd ez után jön a sajt. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg szépen kicsit megpirul a sajt is a tetején. Nem kell a maximumon sütni, én olyan 200 fok körül sütöttem a nem légkeveréses elektromos sütőmben. Ez is nagyon finom, és nagyon szerette mindenki. Sajnos fotót erről már nem tudok mellékelni, mert túl gyorsan elfogyott! :-)
Gyorsan elfogy! ;)
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: VictoryS, 2011. márc. 14. 12:44
Az én juhtúrós pizzám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.