Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc hozzávalói:
0,5 kg félzsíros túró 16
2 ek zabpehely 5
4 ek zabkorpa 3
100ml tejföl 10
100ml kefír 2
tojás 2 db 4
só
össz: 40 Points
darabja 1 points
A Zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc elkészítési módja:
A hozzávalókat összekevered, majd hagyod állni egy kicsit. A mennyiségeket én saccoltam most a korpánál és a pehelynél, így ha túl lágynak látod, akkor tegyél még hozzá zabkorpát. Miután kicsit állt és szikkadt, elkezded vizes kézzel megformázni a gombócokat és közepes lángon forrásban lévő vízbe tenni. Amikor feljött a tetejére, akkor lehet kiszedni. Én több adagban rakosgatom bele, hogy ne legyen egyszerre túl sok az edényben, így könnyebb kiszedegetni. Nekem kb. 40 gombóc lett ebből és egy adag 4-5 darab. Én 5 darabbal degeszre laktam, de csak olyan kellemesen. :-)
Én a családnak darált mandulával tálaltam, de a klasszikus a pirított morzsa lenne. Nekem magában is nagyon ízlett egy kis szilvalekvárral, de van aki tejföllel szereti. Mindenki ízlése szerint variálhatja, de a pontokat számolni kell. Magában 1 pont egy nagyobbacska gombóc.
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: VictoryS, 2010. febr. 14. 21:29
A zabkorpás-zabpelyhes túró gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.