Almás palacsinta tepsiben recept
35 perc
Az Almás palacsinta tepsiben hozzávalói:
20 dkg liszt
3 tojás
só
2,5 dl tej
kevés ásványviz
5 alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
Az Almás palacsinta tepsiben elkészítési módja:
A sütőt 240 fokra melegitjük.A tepsit sütőpapirral kibéleljük, és felmelegitjük a sütőben. A lisztből,tojásból,csipetnyi sóból,tejből és ásványvízből palacsinta tésztát keverünk. Az almákat megmossuk,meghámozzuk,negyedeljük és kiszedjük a magházukat.Az almákat 1 cm vastag cikkekre vágjuk.Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. A palacsinta tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin.Elosztjuk rajta az almákat. Meghintjük fahéjjas cukorral, és a sütőben(középen)10-15 percig sütjük,amíg aranybarna nem lesz.
Alma helyett érett körtével, cseresznyével,szilvával, barackkal is készithetjük a palacsintát
Tejszínhabot vagy 1 gombóc vanilia fagyit kinálhatunk hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2006. nov. 3. 18:58
Az almás palacsinta tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.