Újhagymás szendvicskrém recept


1 csomó újhagyma
1 csomó metélőhagyma
250 g soványtúró
250 g tejszines friss sajt
2 ek tejföl
1 ek vagdalt vegyes zöldfűszer
só
frissen őrölt bors
Az Újhagymás szendvicskrém elkészítési módja:
Az újhagymát letisztitjuk,megmossuk, lecsöpögtetjük,és vékony karikákra vágjuk.A metélőhagymát leöblitjük,leitatjuk és felkarikázzuk. A túrót a tejszines friss sajttal és tejföllel krémesre keverjük. A felkarikázott újhagymát, metélőhagymát,valamint a zöldfűszereket belekeverjük,sóval és borssal fűszerezzük. A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott,száraz üvegbe töltjük,jól lezárjuk és hűtőbe tesszük.
hűtőben 3-4 napig eláll.
Ötlet:újhagyma-és metélőhagyma karikákkal is diszithetjük.Teljes kiörlésű rozslisztből készült kenyeret ajánlunk hozzá.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2006. szept. 25. 18:56
Az Újhagymás szendvicskrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.