Croissant facile et rapide recept
A Croissant facile et rapide hozzávalói:500 g liszt
200 g hideg vaj
60 g cukor
25 cl tej
2 kávéskanál élesztő
1 kávéskanál só
tojássárga
A Croissant facile et rapide elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejben majd a liszt, só és cukor keverékhez adjuk és bedagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, ezalatt a hideg vajból vékony kockákat vágunk és 3 csoportra osztjuk. Miután a tészta megkelt, vékonyra kinyújtjuk és az első vajkocka csoportot ráfektetjük és így hajtogatjuk be a tésztát. 20 percet pihentetjük majd újra vajkocka+ hajtogatás következik és 20 perc után még egyszer vajkocka + hajtogatás következik. A harmadik hajtogatás után 15 percet pihentetjük majd kinyújtjuk, háromszögeket vágunk ki belőle, feltekerjük, tetejét megkenjük tojássárgájával és kivajazott tepsin 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Lehet bele tenni tölteléket is pl. sajtot, nutellát, lekvárt.... tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal.. kinek mi tetszik :) AZ pedig senkit se zavarjon meg, hogy mikor kinyújtja a tésztát vajkockák lerakása után, hogy látszódik a tésztában. Ettől lesz szép réteges és olyan valódi croissant illata és íze :)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Harcoslány, 2013. aug. 29. 18:23
A croissant facile et rapide elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.