Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tojáslikőrös tortácska recept

Tojáslikőrös tortácska recept

A Tojáslikőrös tortácska hozzávalói:
250 g málna (mélyfagyasztott)
150 g Rama
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojás (közepes méretű)
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
Krémhez:

1 tasak Dr. Oetker őrölt Zselatin
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
350 ml tej
50 g porcukor
250 ml tojáslikőr
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Néhány szem málna


A Tojáslikőrös tortácska elkészítési módja:
Előkészítés: A málnát felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit kivajazzuk, sütőkeretet (25 x 25 cm) helyezünk köré. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A Ramát habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához szitáljuk. Sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A málnát e tésztán egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A pudingot a 350 ml tejjel és 50 g cukorral elkészítjük. A feloldott zselatint a forró pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd gyakori átkeverés mellett hagyjuk a krémet kihűlni. A krémhez a tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. A krémet habverővel átkeverjük, majd a tejszínhabhoz forgatjuk, és a kihűlt tésztán egyenletesen elsimítjuk. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot egy habzsákba töltjük. A süteményt ízlés szerint felvágjuk, majd a szeleteket tejszínhab rózsákkal és málnaszemekkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tojáslikőrös tortácska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook