Hamis zserbó rolád recept
A Hamis zserbó rolád hozzávalói:18 dkg porcukor
15 dkg darált dió
2 evk zsemlemorzsa
4 tojás
1/2 csomag sütőpor
1/2 csomag vaniliás cukor
1-2 evk. olaj
tej
sárgabarack lekvár
tortabevonó
A Hamis zserbó rolád elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral és vaniliás cukorral jó habosra keverem(kézi mixerrel),mehet bele a dió,morzsa,sütőpor,olaj és annyi tej,hogy keverhető legyen,majd végül a keményre vert tojásfehérje. Miután megsült,nedves konyharuhába feltekerem,hagyom hűlni,majd megkenem baracklekvárral(ha túl sűrű,akkor felvizezem),és megszórom egy kevés nesquikkel vagy reszelt csokival és újból feltekerem. Tetejére csokimázat készítek: 1 tbl.tortabevonót felolvasztok 2 evk olajjal,1 kk.margarinnal és öntök hozzá tetszés szerint vizet. Ezzel meglocsolom a tekercset,és mehet a hűtőbe.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: mongi, 2012. febr. 7. 23:27
A hamis zserbó rolád elkészítési módja és hozzávalói.