Sonkás kalács recept
A Sonkás kalács hozzávalói:40 dkg sonka
30 dkg sajt
4 tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
só
bors
A Sonkás kalács elkészítési módja:
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a 3 kanál lisztet és a 2 kanál tejfölt. A 4 tojás sárgáját külön elkeverjük a 30 dkg reszelt sajttal, a 40 dkg apróra vágott sonkával, a sóval és a borssal. A kettőt összedolgozzuk úgy, hogy a hab ne törjön össze, majd kivajazott kalácsformába tesszük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 25-30 percig sütjük .
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kandi, 2007. márc. 25. 15:10
A sonkás kalács elkészítési módja és hozzávalói.