Tejberizs eperrel recept

1 l tej,
4 dl víz,
4 evőkanál cukor,
1 csipet só,
30 dkg rizs,
50 dkg földieper.
A Tejberizs eperrel elkészítési módja:
A tejet a vízzel és a sóval felforraljuk. A rizst megválogatjuk, megmossuk. A forrásban lévő tejhez adjuk a cukrot, és a rizst, elkeverjük és lassú tűzön lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és negyedekbe (vagy apró kockákra) vágjuk. A tejberizst tányérra tesszük és a tetejét gazdagon megszórjuk a földieperdarabkákkal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 5. 11:16
A tejberizs eperrel elkészítési módja és hozzávalói.