Paprikás meglepetés recept
A Paprikás meglepetés hozzávalói:Sertés vagy borjúpaprikás 50 dkg húsból,
1 kg burgonya,
1,5 dl tej,
5 dkg vaj,
só,
15 dkg reszelt trapista sajt.
A Paprikás meglepetés elkészítési módja:
A sertés vagy borjúhúsból a szokásos módon paprikást készítünk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt akkor a levét leszűrjük és összetörjük, tejjel és a vajjal simára keverjük. Egy hőálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a burgonyapürének a felét. Rámerjük a pörköltet (ne legyen sok leve a húsnak) majd a burgonyapüré másik felét is rásimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a sajt ropogós nem lesz. (a sajt ne égjen meg, mert megkeseredik)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 7. 09:11
A paprikás meglepetés elkészítési módja és hozzávalói.