Balatoni mustos pecsenye recept
A Balatoni mustos pecsenye hozzávalói:80 dkg sertéscomb,
4 dl must,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
l kisebb hagyma,
3 szem feketebors,
8 dkg sertészsír,
3 borókabogyó,
2,5 dkg liszt,
só.
A Balatoni mustos pecsenye elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a zöldpaprikát kicsumázom és a paradicsommal együtt nagyobb kockákra vágom, a gyökérféléket pedig tisztítás után lereszelem. Egy lábasban a zsíron körben megpirítom a húst, majd mellédobom a hagymát, a paprikát és a reszelt gyökérféléket és néhány percig együtt pirítom. Most jönnek a paradicsomkockák és újabb néhány perces pirítás. Felöntöm a musttal, sózom és fedő alatt puhára párolom. A húst felszeletelem és egy előmelegített tálra rendezem. A mártást leszűröm, liszttel megszórom, összeforralom és a pecsenyére öntöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. júl. 7. 08:08
A balatoni mustos pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.