Sajtfondü (készlet nélkül is) recept


75 dkg sajt (a legjobb 3 felebol: kemeny, felkemeny, lagy)
2 gerezd fokhagyma
3 cl cseresznyepalinka
3 dl szaraz feherbor
1 kiskanal kemenyito
A Sajtfondü (készlet nélkül is) elkészítési módja:
A fondu alatt meggyujtjuk a langot, belsejet bedorzsoljuk fokhagymaval, beleontjuk a bort es ha mar gyongyozik, hozzaadjuk a reszelt sajtot. Mikor a sajt megolvadt, raontjuk a palinkaval osszekevert kemenyitot es osszekeverjuk. Tetszes szerinti falatkakkal kinaljuk: zoldseg, gyumolcs, sonka, piritott kenyer...
Nem kell megijedni.
Siman elkeszitheto edenyben tuzhelyen is, csak vigyazzunk, hogy pici legyen alatta a lang.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 4. 13:25
A sajtfondü (készlet nélkül is) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.