Rántott pulykamell recept

1 kg mell
2/3 csésze zsemlemorzsa
2/3 csésze reszelt sajt
1/4 csésze frissen aprított petrezselyem zöld
só
bors
5 ek vaj
3 gerezd zúzottt fokhagyma
A Rántott pulykamell elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük, közben a zsemlemorzsához hozzátesszük a sajtot, a petrezselyem zöldjét, a sót és a borsot. A vaj vagy a margarin tetejére dobjuk a fokhagymát és egy edényben felolvasztjuk. Ezzel a fokhagymás vajjal megkenjük a húsokat, és megforgatjuk a sajtos-fűszeres morzsában. A húsokat teflonos tepsibe rakjuk, (ha nincs, fóliával is kibélelhetünk egy tepsit), a maradék morzsát összekeverjük a maradék fokhagymás vajjal és a húsra öntjük. Lassú tűzön kb. egy órán át szép aranyszínűre süssük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. márc. 1. 13:26
A rántott pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.