Pulykasült gregorian módra recept
A Pulykasült gregorian módra hozzávalói:1 kg pulyka felsőcombfilé
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
só
bors
paradicsomlé
pirospaprika
kevés olaj
2 dl tejföl
A Pulykasült gregorian módra elkészítési módja:
A húst megmossuk, majd egyforma darabokra vágjuk fel, sózzuk meg. Tepsibe vagy jénaiba felváltva rakjuk le a húst a vékonyra szeletelt szalonnával. Szorjuk meg pirospaprikával, őrölt borssal, 6 ek. paradicsomlével, 4 ek. olajjal öntözzük meg. A sütő aljába egy tálba tegyünk vizet, így nem szárad ki a hús sülés közben. Az esetlegesen elpárolgott vizet pótoljuk. A rácsra tett husit kb. 1-1,5 órán át süssük 150 fokon. Amikor kész, a hús levét öntsük le, és keverjük össze a tejföllel, majd öntsük vissza a húsra és még 10-15 percig süssük készre.
Én tepsis krumplit szoktam hozzá kínálni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 3799e1fce4, 2008. márc. 4. 18:27
A pulykasült gregorian módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.