Szirupos-mákos kalács recept
A Szirupos-mákos kalács hozzávalói:Tészta:
25 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4 tojás,
1 ek kakaó,
25 dkg darált mák,
25 dkg fél-sima liszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
5 dl tej.
Szirup:
25 dkg cukor,
kevés citromlé,
2 dl víz-felfőzzük!
Krém:
5 dkg kristálycukor,
kevés víz
1,5 dl tej,
fél csomag pudingpot,
7 dkg cukot,
12,5 dkg vaj
Rum kb.0,5 dl.
A Szirupos-mákos kalács elkészítési módja:
A tojásokat, cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vajat,és a többi hozzávalókat.Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük 160-170 fokon kb. 25 percig. Amikor kihűl megöntözzük a következő sziruppal. 5 dkg kristálycukorból karamelt készítünk, kevés vízzel felöntjük. Ehhez hozzáöntjük a 1,5 dl tejet,amiben elkeverünk fél csomag pudingport,7 dkg cukrot, pudingot főzünk. Amikor kihül a 12,5 dkg vajjal habosra keverjük.Rummal ízesítjük kb.0,5 dl.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. júl. 31. 05:40
A szirupos-mákos kalács elkészítési módja és hozzávalói.